qemu-kvm amb memòria cau = cap falla en el sistema de fitxers ext4 amb opció journal_data

KVM s'ha convertit en una de les principals tecnologies de virtualització dels darrers anys. Per Redhat Linux fins i tot s'ha convertit en la solució de virtualització per defecte. Rendiment KVM s IO no és competitiva amb altres solucions de virtualització en utilitzar les opcions per defecte. Especialment quan s'utilitza qcow2 imatges, el rendiment IO de kvm / qemu es pot millorar en gran mesura mitjançant la desactivació de la memòria cau del sistema de fitxers de host subjacent. Això es pot fer començant KVM amb l'opció de memòria cau = cap, en l'exemple amb les opcions

arxiu -drive = my_image.qcow2, índex = 0, els mitjans de comunicació = disc, la memòria cau = cap

en lloc de només subministrar l'arxiu d'imatge amb -hda my_image.qcow2. A continuació, l'arxiu d'imatge s'obre mitjançant l'indicador O_DIRECT, sense passar per la memòria cau de pàgines. Si el sistema d'arxius subjacent no és compatible amb la bandera O_DIRECT, aquesta falla amb el missatge d'error:

no va poder obrir el disc imatge my_image.qcow2: Argument no vàlid

Aquest és el cas d'un sistema de fitxers ext4 amb plena diari permès. Un pot provar fàcilment si la bandera O_DIRECT es recolza en el sistema d'arxius subjacent amb un simple comandament dd en el host:

dd if = some_file of = / dev / null iflag = directa

Si la bandera O_DIRECT No s'admet el resultat és el següent error:

dd: obrir `some_file ': argument no vàlid

Per tant, si els problemes de seguretat no s'apliquen, no es vol utilitzar plenament diari, per augmentar el rendiment. Les opcions de diari es poden establir ja sigui en / etc / fstab o en el propi sistema de fitxers. Per al cas fstab el vermell marcat part de l'entrada següent exemple ha de ser eliminat.

/ Dev / sda7 / ext4 per defecte, noatime, nodiratime, asíncron, data = journal 0 1

Si l'opció de diari es troba en el sistema d'arxius, això pot ser mostrat i editat amb la comanda tune2fs. En l'exemple tune2fs -l / dev / sda7 mostra informació sobre el sistema d'arxius en / dev / sda7. Si completa el diari està activada, la sortida conté els journal_data opció de muntatge:

Per defecte les opcions de muntatge: journal_data

L'opció es pot treure amb tune2fs -O ^ journal_data / dev / sda7. Després de la sortida de tune2fs -l no conté els journal_data muntatge opció més:

Per defecte les opcions de muntatge: (cap)

En ambdós casos el sistema de fitxers ha de ser tornat a muntar per activar els canvis. Després qemum-KVM treballa amb l'opció de memòria cau = cap, com es va descriure anteriorment, i amb un major rendiment IO.

Jürgen

Referències:
[1] itscblog.tamu.edu
[2] blog.nkadesign.com

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 vots, mitjana: 5.00 de 5)
Loading... Carregant ...
02/15/2012

info mygnu

el blog rotllo

Informació del lloc

Trans lador

English flagItalian flagKorean flagChinese (Simplified) flagChinese (Traditional) flagPortuguese flagGerman flagFrench flag
Spanish flagJapanese flagArabic flagRussian flagGreek flagDutch flagBulgarian flagCzech flag
Croatian flagDanish flagFinnish flagHindi flagPolish flagRomanian flagSwedish flagNorwegian flag
Catalan flagFilipino flagHebrew flagIndonesian flagLatvian flagLithuanian flagSerbian flagSlovak flag
Slovenian flagUkrainian flagVietnamese flag