qemu-kvm amb cache = cap falla en el sistema d'arxius ext4 amb opció journal_data

 qemu kvm with cache=none fails on ext4 filesystem with journal data option

Kvm s'ha convertit en una de les principals tecnologies de virtualització dels últims anys. Per Redhat Linux s'ha convertit fins i tot en la solució de virtualització per defecte. Rendiment de KVM IO tot just competitiva amb altres solucions de virtualització utilitzant les opcions predeterminades. Especialment quan s'utilitza qcow2 imatges, el rendiment d'IO KVM / qemu es pot millorar en gran mesura mitjançant la desactivació de la memòria cau del sistema de fitxers del subjacent. Això es pot fer començant KVM amb la memòria cau = opció cap, en l'exemple amb les opcions

-Drive file = my_image.qcow2, index = 0, els mitjans de comunicació = disc, la memòria cau = cap

en lloc de només proporcioni el fitxer d'imatge amb-hda my_image.qcow2. A continuació, l'arxiu d'imatge s'obre mitjançant l'indicador O_DIRECT, sense passar per la memòria cau de pàgines. Si el sistema d'arxius subjacent no admet l'indicador O_DIRECT, aquesta falla amb el missatge d'error:

no es pot obrir el disc imatge my_image.qcow2: Argument no vàlid

Aquest és el cas d'un sistema de fitxers ext4 amb plena diari habilitat. Un pot provar fàcilment si la bandera O_DIRECT es recolza en el sistema d'arxius subjacent amb un simple comandament dd en el host:

dd if = some_file of = / dev / null iflag = directa

Si la bandera O_DIRECT No s'admet el resultat és el següent error:

dd: obertura `arxiu»: Invalid argument

Per tant, si els problemes de seguretat no s'apliquen, no es vol utilitzar complet diari, per augmentar el rendiment. Les opcions del diari es poden configurar a / etc / fstab o en el propi sistema de fitxers. Per al cas fstab marcat en vermell part del següent exemple de l'entrada ha de ser eliminat.

Defaults / dev/sda7 / ext4, noatime, nodiratime, async, data = journal 0 1

Si l'opció de diari es troba en el sistema d'arxius, això pot ser mostrat i editat amb la comanda tune2fs. En l'exemple tune2fs-l / dev/sda7 mostra informació sobre el sistema d'arxius en / dev/sda7. Si completa el diari està habilitada, la sortida conté els journal_data opció de muntatge:

Per defecte les opcions de muntatge: journal_data

L'opció es pot treure amb tune2fs-o ^ journal_data / dev/sda7. Després de la sortida de tune2fs-l no conté els journal_data opció de muntatge dels altres:

Per defecte les opcions de muntatge: (cap)

En ambdós casos el sistema d'arxius ha de ser tornat a muntar per activar els canvis. Després qemum-kvm treballa amb l'opció cache = cap, tal com s'ha descrit anteriorment, i amb un major rendiment IO.

Jürgen

Referències:
[1] itscblog.tamu.edu
[2] blog.nkadesign.com

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

la informació del lloc

Lador Trans

English flagItalian flagKorean flagChinese (Simplified) flagChinese (Traditional) flagPortuguese flagGerman flagFrench flag
Spanish flagJapanese flagArabic flagRussian flagGreek flagDutch flagBulgarian flagCzech flag
Croatian flagDanish flagFinnish flagHindi flagPolish flagRomanian flagSwedish flagNorwegian flag
Catalan flagFilipino flagHebrew flagIndonesian flagLatvian flagLithuanian flagSerbian flagSlovak flag
Slovenian flagUkrainian flagVietnamese flag